کامپیوتر - اینترنت،ویروس

  • آشنایی با برنامه های مخرب

     

    هر نرم افزار با توجه به دستور العمل هایی که در آن وجود دارد،عملیات خاصی را انجام می دهد.برنامه نویس یک نرم افزار با توجه به هدفی که از ایجاد نرم افزار دارد،یکسری دستورالعمل هایی را در نمر افزار پیش بینی می کند.حال اگر برنامه نویس قصد داشته باشد برنامه ای تولید کند که به برنامه های دیگر و فایلها و اطلاعات کامپیوتر آسیب برساند،یکسری دستورالعمل را جهت نامبود کردن و یا خراب کردن فایل های کامپیوتر در نرم افزار قرار می دهد.

    برنامه های مخرب با اهداف مختلفی تولید می شوند.گاهی اوقات یک برنامه مخرب جهت ضربه زدن به شرکتهای رقیب نرم افزاری و بدنام کردن محصولات شرکت رقیب تهیه می شود.گاهی اوقاتبرنامه مخرب توسط برنامه نویسان حرفه ای جهت ضربه زدن به اطلاعات شبکه های کامپیوتری کشورهای دیگر با نشان دادن قدرت نرم افزاری خود و مطرح کردن نام یک گروه در دنیای برنامه نویسان می باشد.

    برنامه های مخرب از لحاظ نوع آسیب رسانی می توان به دسته ای زیر تقسیم کرد

    • برنامه های مخرب نرم افزار

    این برنامه ها برای ضربه زدن و نابود کردن یک نرم افزار مشخص یا محصولات یک شرکت خاص تولید می شود.

    • برنامه های مخرب سخت افزار

    این برنامه ها جهت آسیب رساندن به یک قطعه سخت افزاری نظیر مانیتور،کارت گرافیک،دیسکت سخت،آی سی BIOS و ... تهیه می شوند.

    • برنامه های مخرب اطلاعات

    این برنامه ها فقط به اطلاعات موجود در بانکهای اطلاعاتی آسیب می رساند.

    • برنامه های جاسوسی و نفوذ کننده

    این برنامه ها توسط نفوذگرها یا همان هکرها جهت نفوذ به شبکه های کامپیوتری،کامپیوترهای شبکه،کامپیوترهای شخصی و ... تهیه می شوند.

  • تشخیص ویروسی شدن سیستم

     

    روش دقیق و مشخصی برای تشخیص ویروسی بودن کامپیوتر امکان پذیر نیست اما از آنجایی که همه ویروس ها درصدد ایجاد مزاحمت و اختلال در کامپیوتر هستند وعملکرد همه آنها منفی می باشد، لذا می توان از روی عملکرد آنها و عوارض ناشی از عملکرد آنها،ویروسی شدن سیستم را تشخیص داد.عملکرد ویروسها را که در واقع راههایی جهت تشخیص ویروسی شدن سیستم می باشند به شرح زیر می توان دسته بندی کرد :

    • ایجاد تاخیر،وقفه یا اختلال در عملیات راه اندازی کامپیوتر یا اجرای برنامه و فایلهای اجرایی.
    • تخریب یا حذف اطلاعات و برنامه و یا حتی فرمت کردن دیسکها.
    • اشغال حافظه و تکثیر در حافظه بطوریکه جایی برای اجرای برنامه دیگر وجود نداشته باشد.
    • کند شدن سیستم
    • کند شدن ارتباط با اینترنت
  • کند شدن سیستم

     

    هر نوع کند شدن سیستم را نمی توان به ویروسها مرتبط کرد. کند شدن سیستم ممکن است به علت اجرای برنامه های متعدد، کم بودن حافظه اصلی کامپیوتر،پایین بودن مشخصات کامپیوتر و ... باشد. ولی اگر کامپیوتر شما قبلا با همین وضعیت سرعت مناسبی داشته و هم اکنون سرعت اجرای برنامه ها کم شده،ممکن است سیستم شما ویروسی شده باشد.

    روش های انتقال ویروس : 

    1. از طریق دیسکت یا سی دی آلوده 

    بعضی از ویروس ها هم با چسبیدن به انتهای فایل های اجرایی یا با قرار گرفتن روی سکتور دیسکت خود را به روی کامپیوتر منتقل می کنند. با اجرای فایل های آلوده یا با قرار دادن دیسکت آلوده در سیستم و استفاده از آن، ویروس به کامپیوتر منتقل شده و فعالیت خود را آغاز می کند.

    1. از طریق شبکه

    هر گاه یکی از کامپیوتر های متصل به شبکه آلوده به ویروس باشد،ممکن است ویروس از طریق شبکه همه کامپیوتر ها را آلوده کند.بعضی از ویروس ها مخصوص شبکه هستند و ابتدا کامپیوتر سرویس دهنده یا همان Server را آلوده می کنند و سپس توسط کامپیوتر سرویس دهنده،کلیه کامپیوترهای شبکه را آلوده می کند.

    1. از طریق اینترنت

    با گسترش اینترنت،ویروس های اینترنتی بعنوان پدیده جدید از ویروس ها مطح شدند.ویروس های اینترنتی بسیار سریعتر از ویروس های دیگر در سطح دنیا انتشار می یابند،به صورکه ظرف چند روز میلیونها کامپیوتر در سراسر دنیا به یک ویروس جدید آلوده می شوند. این نوع ویروس ها ممکن است از طریق پست الکترونیکی و یا از طریق دریافت فایل از اینترنت و ... به کامپیوتر منتقل شوند.

طراحی سایت و سئو توسط بهار آرام
Top